FAYDALI BILGILER

Parke Döşeyeceğiniz Şap Zeminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Şap oldukça sıkı olarak dökülmüş olmalıdır. Çekiç ile şapın üzerine vurarak çivi benzeri ucu sivriltilmiş bir maddeyi şapın üzerine sürterek zeminin sıklığını ve yüzey sertliği konusunda bilgi sahibi olunabilir. Bu evsafta şapı elde etmek için, şapın 400 dozdan düşük olmaması gerekir. Şapın yüzeyine çekiç ile vurulduğu zaman iz kalmamalı ve çivi benzeri maddeler şapın üzerine sürtüldüğünde derin izler ve toz oluşmamalıdır. Eğer şap aşırı derecede tozlanıyorsa, tutkal uygulaması öncesinde mutlak surette bu tozlanmayı kesecek bir astar kullanılmalıdır.
Şap yeterince dinlendirilmiş ve kuru olmalıdır. Çimento bazlı her türlü şap en az 30 gün dinlendirilmelidir. Şap içindeki nem oranı yüzeyden en az 2-3 cm derinliğe inerek kontrol edilmelidir. GANN tipi higrometre ile ölçüldüğünde çimento esaslı şapın azami nem değeri 25 olmalıdır. Nem oranı bu değere düşmeden kesinlikle parke uygulanmamalıdır. Yukarıdaki tablo 400 doz şapın yaklaşık kuruma sürelerini göstermektedir. Ancak bu süreler kesinlikle bağlayıcı olmayıp, bağıl nem, mekanın ısıtılması ve havalandırılması, şapa eklenen katkı malzemeleri gibi değişik faktörlere göre değişiklikler gösterir. Şapın rutubeti istenen değerlere düşmeden parke döşenmesi gerekiyorsa mutlak surette rutubeti engelleyecek kimyasal tecrit ( HIGROSTOP ) malzemeleri kullanılmalıdır.
Şapta çatlak olmamalıdır. Şapın kuruma süreci içinde yüzeyde oluşan küçük çatlaklar kabul edilebilir çatlaklardır. Bunun dışında oluşan her türlü çatlaklar V şeklinde açılmalı ve sentetik reçineli katkı maddesi eklenmiş harç ile doldurulmalıdır.
Şap üzerinde aşırı seviye farkı olmamalıdır. Parke döşenecek zemin yeterince düz, dalgasız ve kendi içinde aşırı seviye farklılıkları göstermemelidir.

Parke Döşenecek Ortamda Olması Gerekenler
Kullanılacak olan parkenin nem oranı 8-12 arasında olmalıdır.
Tüm su tesisatı gözden geçirilmeli, herhangi bir nedenden dolayı meydana gelen su sızıntıları mutlak surette giderilmelidir. Ahşabın en büyük düşmanı nem ve doğrudan su temasıdır.
Seçilen zemin tipi her ne olursa olsun mutlak surette zeminin seviyesi her noktada aynı olmalıdır.
Parke döşenecek ortamın ısısının 15 C civarında olması, tutkalın daha kolay ve kısa sürede donması için tercih nedenidir.
Boya son katı dışında herhangi bir tamirat, alçı, sıva vb. gibi inşaat ve dekorasyon işlerinin kalmaması sağlanmalıdır.
Parke döşenecek mekanın tüm doğramaları ve pencere camları takılı olmalıdır.
Parke uygulanacak zemin şap esaslı ise, şap en az 3 cm kalınlığında ve kuru olmalıdır. Şapın kuruluğu konusunda tereddüdünüz varsa higrometre ile şap nemini ölçtürünüz. Şapın sertleşmesi birkaç gün içinde gerçekleşir. Ancak üzerine doğrudan parke uygulanabilecek kuruluğa ulaşması için mevsim şartlarına ve diğer faktörlere bağlı olarak en az 30-45 güne ihtiyaç vardır. İyi kurumayan şapın üzerine uygulanan parke kısa sürede şaptaki nemi emer ve bunun sonucunda şişer.
Masif parkelerin ortam rutubetine gelmesi için, döşenecek mekana döşeme işlemi başlamadan en az 10-15 gün önce konmalı ve eğer naylon ambalaj içinde iseler ambalaj birkaç yerden yırtılmalıdır.
Parke ve döşeme işlemi bitikten sonra en az 2-3 haftalık bir süre geçmeden sistre ve cilalama işlemlerini yaptırmayın. Unutmayın ki ahşap yaşayan bir malzemedir ve uygulandığı ortamın nemine, ısısına göre azda olsa bazı ufak hareketlenmeler gösterebilir. Sistre ve cila işlemi parke döşeme işleminden hemen sonra yapılırsa parkenin gözenekleri zımpara tozu ve cila ile kapanacağından ağaç, ortamın ısı ve nemine daha uzun sürede uyum sağlayacak ve eğer ortam nemi parke neminden fazla ise muhtemelen parke yüzeyinde küçük iç bükey toplanmalar olacaktır.

Laminant Parkeler Bakım ve Temizliği
Bir parkenin dayanıklılığı ve direnci o parkeye yapılan doğru ve düzenli bir bakımla ilgilidir. Dikkatli kullanılıp, bakım yapılırsa çok uzun yıllar boyunca ilk günkü halini muhafaza edecektir. Koruyucu keçeler sandalye ve masa ayaklarının altına monte edilmeli, özellikle ofislerinizde ve çalışma alanlarınızda sandalye altlarında şeffaf koruyucular kullanılmalıdır. Ağır ve kesici mobilya ayaklarının parkeyle olan direkt temasından kaçının. Kir ve çakılların parkeye zımpara etkisi yapacağını ve çizeceğini unutmayın. Altı ıslak ayakkabıların, kuruması için açık bırakılan şemsiyelerin parkenin yüzeyinde kabarma yaratabileceğini ve parkeyi soldurabileceğini unutmayın. Temizlik yaparken daima çok iyi sıkılmış bir bez kullanın. Daima iki kova kullanın biri,sıvı sabunlu diğeri ise bezinizi durulamak için olmalıdır. Bezinizi parke üzerinde sıkmayın. Micro-fiber bezler kullanmayın. Temizlik yaparken alkol ve benzeri maddeler kullanmayın ve sadece duru suyla temizlik yapmayın. Parke üzerine ilk birkaç hafta halı sermekten kaçının. Yerden ısıtmalı ortamlarda yere yapışan paspaslar kullanmamaya dikkat ediniz, aksi takdirde parke ile kimyasal bir reaksiyona girebilir

Laminant Parke Özellikleri
Laminat parke ler, masif parke nin uzun süre dayanıklı kalması ve kolay montaj gibi özelliklerine sahiptir. Laminat parke ler antre, hol, mutfak, yaşam mekanları, sahne zeminleri, işyerleri, fuar alanları ve hatta banyo gibi ıslak zeminlerde rahatlıkla kullanılmaktadır. Masif parke ler evcil hayvanların çamurlu ayaklarından, üzerine dökülen sıvıdan ve kumdan etkilenirken, laminat parke ler trafiği yoğun mekanlarda bile kullanılabilme ayrıcalığına sahiptir.
 Laminat parke ; melamin esaslı dekoratif kağıt, alüminyum oksitli örtü tabakası, rutubete dayanıklı taşıyıcı öz (HDF, liflevha ve bunların tutkalla yapıştırılmış türevleri) ve özün alt tarafına yapıştırılmış gerilmeleri dengeleyecek bir balans tabakasından oluşmaktadır Lamba ve zıvana parke nin öz kısmında yer almaktadır. Laminat parke nin iki tipi mevcuttur; direkt basınçlı laminat parke (DPL) ve yüksek basınlı laminat parke (HPL).
Bunlar arasındaki fark tabakaların özel bağlanma biçiminden kaynaklanmaktadır. Direk basınçlı laminat pake temelde bir basamaklı bir işlemdir. Tüm tabakalar basınç ve sıcaklık uygulanarak melamin reçinesinin eritilmesi ile direkt olarak öze preslenir. Buna mukabil yüksek basınlı laminat parke de, iki basamaklı presleme işlemi uygulanır. Önce kraft kağıt tipindeki yapraklar dekor kağıdı ile birlikte tutkallanıp preslenir. Daha sonra elde edilen tabaka ile öz kısmı basınç altında preslenir.
Laminat parke lerin her iki tipinin de yüzeyi çok yoğun olduğu için; çizilme, çarpma, güneş ışığı solması ve hatta sigara yanmalarına karşı oldukça dayanıklıdır. Laminat parke ler mevcut zemin üzerine lamba zıvana ile birbirine bağlanan bir döşeme sistemi ile uygulanır. Kontrplak, boton zemin, vinil döşeme, masif parke ve diğer düz sert yüzeylerin üzerine polietilen şilte katmanı ile yüzer sistem olarak uygulanır. Her bir laminat parke imalatçısının kendine özgü montaj prosedürü mevcuttur. Ancak birbirleri arasında az da olsa kabul ettikleri birkaç ortak nokta bulunmaktadır. Bunlar; parke lerin tamamının zemine temas edebilmesi için zeminin düzgün olmasının gerekliliği, zeminin düzgünlüğünün kontrol edilmesinde metrede 0.3 mm lik mastar yüksekliğinin esas alınması, parke nin kanar duvara temas etmemesi veya çok yakın olmaması gibi noktalardır.
Laminat parke lerin en büyük avantajlarından biri yüzeylerinin rutubet tutmamalarıdır. Ancak parke nin öz kısmına rutubet ulaşması durumunda zararlar oluşabilmektedir. Yüzeye dökülen sıvının öze ulaşma riski daima vardır. Laminat parke ler masif parke ler gibi birkaç yılda bir zımparalama ve yeniden vernikleme gerektirmez. Rutin temizleme işlemleri mümkün olduğu kadar az nemli bir bez ile veya vakum sistemi ile gerçekleştirilmelidir.
Laminat parke lerin tamir işlemleri masif parke den çok daha kolaydır. Ancak tamir işlemleri konusunda bilgili ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır. Laminat parke lerin üzerinde aşırı derecede yürünmesi, ayakkabı altındaki kum ve çakıl parçaların bulunması parke yüzeyinin aşınmasına ve renk tonu farklılığına sebep olur.
Parke yüzeylerinde temizlik işlemi esnasında çizilmelere sebebiyet vermemek için saf sirke veya ılık su ile ıslatılarak sıkılmış bir bez kullanılmalı, nemli bez temizliğini kuru bez takip etmelidir. Kuru bezi yere bırakıp üzerine diz veya elle baskı yapılmamalı bunu yerine iplik veya bez parçalarından yapılmış ve sırığa bağlanmış toz bezi kullanılmalıdır. Kesinlikle deterjan kullanılmamalıdır. Kullanılması durumunda geride artık madde bıraktıklarından dolayı daha sonraki temizliklerde yüzeyin aşınmasına sebep olmaktadırlar. Yapışkan lekeler kuru havlu veya kuru bezle silinmelidir. Gerekirse asetonlu bez ile de silinebilir.
Dış kapının önüne tozları ve kum parçalarını toplayarak içeri girmesini önlemek için paspas yerleştirilmelidir. İçeri girilen ayakkabıların altında çivi ve benzeri çizici malzemelerin olmamasına özen gösterilmelidir. Ağır mobilya ayaklarının altı sürtünmeyi azaltacak malzeme ile kaplanmalıdır. Oda içerisinde ağır malzemelerin taşınmasında dikkatli olunmalıdır. Asla wax, yağ veya vernik kullanılmamalıdır. Zımparalama işlemi yapılmamalıdır. Çivi verniklerini, sigara yanıklarını, katran ve boyaları temizlemek için aseton kullanılmalıdır. Kumaş kaplı mobilyalarda görünmeyen alt kısımlarda kumaş mobilyaya zımba veya metallerle tutturulmuş olabilir. Bu durumda zımba veya metal bağlantılar zeminde çizilmelere sebebiyet verebilir.
Laminat parke döşenen odalar özellikle pencerelerde çift cam söz konusu olduğunda uzun süreli kapalı bırakılmamalıdır. Tatil dönemlerinde oda içerisindeki bitki saksılarına fazla su bırakıp gidilmemelidir. Bitki saksılarına gerektiğinden fazla su dökülerek suyun saksı altlığından taşması önlenmelidir. Kalorifer peteklerinden ve kış aylarında camlardan sızan sulara dikkat edilmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Laminat parke lerin altında kullanılan polietilen şilte ve benzeri malzemelerin gerektiğinden fazla kalın kullanılması aşırı esnemelere yol açabilmektedir

Dekorasyon Fikirleri
Eğer zemin kaplaması kötü durumdaysa odanın bütün havası mahvolabilir. Bunun tersi bir şekilde iyiyse de, inanılmaz bir etkiyle güzelleşebilir. Seçeneklerin çokluğundan gerçek anlamda çarpıcı etkiyi yaratacak zemin kaplamasını seçmek hüner gerektirir. Tabii ki çoğu kararınız kişisel zevklerinize göre olacaktır ama bazı odalar ve evin bölümleri için ideal denilebilecek zemin kaplama seçimleri vardır.
Mutfak
Günlük yaşam trafiğinin yoğun olduğu mutfak alanında tüm zemin seramik fayans (renkli olabilir) kullanmak en uygun seçimdir. Ticari değeri yüksek olduğundan, seramik fayans son derece dayanıklı bir zemin kaplama malzemesidir. Rahatlıkla silinip temizlenebilmesi yönünden de avantaj sağlayan seramik zemin uzun ömürlüdür.
Montajı harcamanızı yükseltebilir bazı fayansların uygulamasını kendi kendinize yapma olasılığınız vardır. Daha yumuşak ve sıcak görünüm için mutfak zemininizde laminat parke de kullanabilirsiniz. Hem ahşap hem de fayans görünümünü bir arada elde edebilirsiniz. Mutfak zemini seçiminde en önemli unsur, temizlik açısından elverişli, güvenlik ve dayanıklılık adına da kaygan olmayan yüzeylerin tercih edilmesidir.
Yemek odası
Yemek odasının zemini çok yıpranmayan bir bölge de olsa, lekeler önemli sorunlar yaratabilir. Sert ahşap zemin kaplama bu oda için idealdir. Örneğin, tik ağacından yapılmış parke zemin, yemek odanıza egzotik bir hava katabilir. Eğer halıyla kaplamayı düşünüyorsanız polipropilen malzemeli ve lekeyi çok içine çekmeyecek halılar tercih edilmelidir.
Banyo
oSeramik fayans bu bölüm için de en uygun zemin kaplamasıdır. Eğer daha sıcak ve yumuşak bir görünüm düşünülüyorsa ahşap görünümlü vinil çeşitleri kullanılabilir. Duş veya küvetin bulunduğu banyolarda laminat parke tercih edilmemelidir.
Rutubetin yüksek seviyede olabileceği banyo zemininde su ve ahşabın birlikte kullanılmaması gereken iki malzeme olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak ahşap görünümünde ısrar edenler için yeni bir ürün olan lifli zeminler alternatif yaratabilir.
Fiber kaplama olarak tarif edilen bu zeminle geleneksel vinilden kalın ama daha yumuşak bir hava elde edilebilir. Ahşap görünümlü desenleri seçebileceğiniz seramik fayanslar da mevcuttur tabii. Banyonuz için ideal olanı, su geçirmeyen, yıkanabilir, kaygan olmayan zemin kaplamadır.
Kapalı Veranda/Balkon
Bu odanın sıcaklık derecesine göre birkaç farklı zemin seçeneği uygun olabilir. Bazı malzemeler ısı seviyesi kontrolü ihtiyacı gösterirler. Eğer bu oda çok ısınmıyorsa, seramik fayans kullanılabilir. Halı veya kilim kaplama idealdir. Piyasada çok şık desen ve tasarımlı, iç ve dış kaplamada kullanabileceğiniz halı modellerini bulmanın artık bir lüks olmadığını hatırlatmak isteriz.
Yatak odası
Evlerde desenli halılar kullanmak yeniden moda oldu. Özellikle yatak odasında pelüş halı kaplama idealdir. Sık dekor değişikliği için doğal tonların tercih edilmesi gereklidir.
Oturma odası
Brezilya kiraz ağacı gibi sert ahşap parke kaplama satışları son yıllarda artmaya devam etmektedir. Bu tipte bir zemin kaplama egzotik havayla oturma odanızı güzelleştirebilir. Bambu zemin kaplama da mantar zemin kadar çevreci bir seçenektir ve sert ahşabın popüler alternatifleri olarak kullanılabilir.
Bodrum
Zemin kat veya daha aşağısı olarak tarif edebileceğimiz bodrum odası için rutubete en uygun zemin kaplama düşünülmelidir. Beton zeminli ve nem eğilimli bir bodrumu halıyla kaplamak istiyorsanız, özellikle tavsiye edilen çeşitteki kauçuk kaplamayı öncelikle kullanmalısınız.
Sık kullanılan odalar
Yaşam trafiğinin yoğun olması, sürekli bir akımla kir ve nemi giriş koridorlarına, merdivenlere taşıyacak ve lekeler daha görünür olacaktır. Bu yüzden bu bölgelerde sağlam zemin kaplama tercih edilmelidir. Canlı bir görünüm veren ahşap parke veya seramik fayans kullanılmalıdır. Laminat kaplamayla kaymayan dekoratif halıları bir arada kullanmak da diğer bir seçenek olabilir.
Ayrıca dokuması yüksek seviyeli ve kabarık tüylü eski tarz halılar yoğun trafikli bölgeler için uygundur. Böylece yumuşak, peluş görünümünün yanı sıra çok dayanıklı bir seçeneğiniz olur. Son olarak da, polyester üzerine naylon olan zeminlere mutlaka halı kaplama uygulamanızı tavsiye ederiz.
Duvar renkleri zemin hareketleri renk oyunları
Yeni sezonda döşemeliklerde parlak kumaşlara dönüş dikkate çekiyor. Perde ve döşemeliklerde parlak dokular, döşemelikte özellikle parlak kadifeler tercih ediliyor. İpek üzeri brodeler, altın veya gümüş ipliği kullanılarak zenginleştirilmiş. Tüllerde değişik ipliklerin beraber dokunması ile farklı dokular elde edilmiş, devore (desenlerin mum ile kaplanmasından sonra asit ile yakılması) tekniği ile desen verilmiş.
Kabartılı dokulu kumaşların ön planda olduğu sezonda ipek veya tül gibi ince kumaşların üzerine kalın ve büyük brodelerin işlenerek altın veya gümüş baskılarla tamamlandığı görülüyor. İpeklerin ve tüllerin üzerine brode ile beraber çeşitli boncuklar işlenerek değişik havalar yaratılmış.
Kraliyet ve asalet sembolleri kumaş ve duvar kaplamalarında çok sıklıkla kullanılıyor, hatta eski kral, soylu ve padişahların kıyafetleri, perde ve döşemelik kumaşlarına benzer kumaşlar dikkat çekiyor. Duvar kaplamalarında da parlak dokular öne çıkıyor. Çoğunlukla ipek, keten, nonwoven ve mica dediğimiz taş dokulu duvar kaplamaları görülüyor.
Omexco firmasının Duke katalogu değişik bir duvar dokuması klasik ile moderni bir arada sunuyor, çok değişik bir doku ve tarz. Omexco'nun bir başka duvar kaplaması ise şönil, duvarda kadife etkisi veriyor. Arte firmasının yeni piyasaya sunduğu büzgü ipek üzerine kadife ile damask çalışması alışılagelmiş duvar kaplamalarının çok üzerinde bir tasarım olarak öne çıkıyor.
Arte firmasının bir diğer ürünü ise nonwoven üzerine doku verilerek yapılmış bir klasik kaplama. Arte nin yeni kataloğu Zenobia çok değişik metal baskılar olan ve dokuları hissedilebilen bir kaplama. Bu sezon petrol mavisi, vizon ve toprak renkleri, pembe, fıstık yeşili, fuşya ve sarı tarçın renkleri revaçta olacak.

Laminant Parke Nasıl Döşenir
Önce gerekli malzemelerimize bir bakalım. laminatlar artık kilitli olduğu için tutkal gerekmiyor. çekiç, vurma ve mesfe takozu, çektirme demiri, kurşun kalem, falçata ve plakaları kesmekte kullanacağımız bir testere(elektrikli bir testere olura-gönye kesme veya dukapaj-iyi olur).
Laminat parkelerimiz, şilte ve süpürgeliğimiz tamam ise montaja başlayabiliriz. Laminat parkemizi hangi yönde döşeyeceğimize karar verip şilteyi seriyoruz. 3 adet plaka alıp boylarını keserek basamak haline getiriyoruz (kilit sistemine göre değişiklik gösterir.bazı kilit sistemlerinde tek sıra bazılarında da 4-5 sıra döşenebilir) plakalarımızın uçtan birleşme ekleri arasında 25-30 cm fark olmalıdır. bu sağlam bir tutunma için gereklidir. Duvar ve diğer bitiş engellerinden enaz 1 cm ve ideal 1,5 cm boşluk olmalıdır. Alanımız 8 x 14 den büyük ise genleşme boşlukları bırakılmalıdır. Yukarıdaki kurallara uyulmazsa parkenizde şişme ve kayıklanma olması kaçınılmazdır.laminat parkelerin esnek ve genleşen bir malzeme olduğunu unutmayınız. hava nem ve sıcaklığına göre plakaların boyu değişime uğrayacaktır. Mesfe takozları yardımı ile duvar mesfesini ayarlayıp ilk plakamızın oluklu kısmı bize doğru olacak şekilde (genellikle odanın girişe göre sol köşesi) yerleştiriyoruz daha önce boylarını kısaltmış olduğumuz plakaları da basamaklayarak ilk plakamıza kilitliyoruz. Bundan sonraki kiliteme sistemi farklılıklar göstermektedir.bazıları yandan kilitleme uçtan çakma bazılarıda bunun tersi olabilir. kilit sistemini inceleyerek veya ambalaj üzerindeki talimatlardan hangi yöntem kilit olduğu anlaşılabilir.
!!!ambalaj üzerindeki talimatları mutlaka okuyunuz!!!!

Laminant Malzemeleri
Mantar Şilte
Laminat parkelerin altına organik mantar şilte ile maksimum verim.
Laminat parke döşenmesinde parke altında kullanılan, ısı, nem ve ses izolasyonu sağlayan, sentetik ve kimyasal katkı maddesi ihtiva etmeyen, tamamen doğal ve doğaya dost, antikanserojen ve bakteri barındırmayan bir ürün……
MANTAR ŞİLTE
Mantar şilte ısı, nem ve ses yalıtımı sağlamakta; laminat parke üzerinde sert topuklu ayakkabı ile yüründüğü zaman çıkan çarpma sesi de en aza inmektedir. Laminat parkenizin altında mantar şilte kullanırsanız bir nevi sessiz laminat sahibi olursunuz...
Mantar meşesi ağacının kabuğunun parçalara bölünmesinden sonra tekrar preslenerek dilimlenmesi ile elde edilen mantar şilte tamamen doğal bir malzemedir.
Mantar şilte kullanılması halinde; normal şiltelerin yol açtığı statik elektiriklenmeyi yok olmaktadır. Etraftaki eşyalara dokunulduğu zaman(özellikle kış aylarında) yaşanan elektrik çarpması, mantar şiltenin antistatik olması nedeni ile yaşanmamaktadır.
Antistatik döşemelerin altında kullanılan malzemelerin de bu özellikte olması gerekmektedir. Aksi durumlarda üstte kullanılan malzemenin antistatik özelliği yok olmaktadır.
Uzun süreli kullanımlarda oluşan çarpma ve ağırlık ile ezilmeye karşı oldukça dayanıklı olan mantar şilte, KALITEYI ARAYANLARA TAVSIYEMIZDIR...
Laminat Profilleri
Laminat parke kapı eşik ve bölme profilleri. Kapı eşiklerinde kullanılacak olan profilin zemin durumuna göre seçilmesi gerekiyor. Laminat parke döşenmiş alanların kapı altlarına ve geniş alanlarda bırakılan genleşme boşluklarının kapatılmasında dekoratif profiller kullanılmaktadır. Bu profillerin bol çeşidi vardır ancak hepsi laminat parke de kullanıma uygun değildir. Pvc ve halılar için üretilmiş olan profillerin de laminatlarda kullanıldığını çok sık görüyoruz. Kapı eşiklerinde kullanılacak olan profilin zemin durumuna göre seçilmesi gerekiyor.Laminat geçişte karşı alanla yükseklik farkı oluşturuyorsa bu konuma uygun profil seçilmelidir.Genellikle "lama" adı verilen yassı profil kullanılmaktadır.Bu profilin genişliği en az 3,5 cm olmalıdır. Bu bırakılan genleşme boşluğunu kapatacak ve laminat ile karşı zeminde iyi bir tutunma yapacaktir. Montaj şekline göre de değişen modeller vardır.Zemine vidalanan, iki parça kapaklı modeller daha sağlamdır ve vidalar üstten görünmez. Yapışkan bantlı profillerin yapışkanı ile yetinilmemeli mutlaka silikon ile takviyede bulunulmalıdır. Geniş alanlarda bırakılan genleşme derzlerini kapatmada mutlaka iki parçalı kapaklı profil kullanılmalıdır.Sadece üstten tutunma yapan bantlı veya silikonlu profiller zamanla yerinden çıkacaktır.
Süpürgeliklerin güzel olması için parkeyi gösteren aksesuar süpürgelikdir. Süpürgelik güzel olursa parkeniz güzel olmuş demektir. Laminat parke süpürgeliklerinin yapımı bir çok yerde laminatın döşenmesinden daha zahmetli ve zaman alıcı bir iştir. duvarlarımız pek düzgün değil maalesef. Duvarın kendi çaprazlığı bir yana boyacı arkadaşların düzeltme ve macunlama işlerini yaparken eğilmeye zahmet etmemeleri sonucu süpürgeliğin yapılacağı duvar dipleri eğri büğrü kalmakta ve süpürgeliğin montajı yapıldığında boşluklar tümsekler çirkin bir görüntü oluşturmaktadır. Eski süpürgeliklerinizi macunlama işleminden önce sökün ve zemine kadar macunlama yaptırınız. Bir çok boyacı 'süpürgelik payı' adı altında dip kısımlarda boşluklar bırakıyor(sadece işten kaytarıyor).sonuçta zararı size. biz sadece uyarıyoruz.
Laminat Parke Süpürgelikleri
Laminat Parke Süpürgelikleri Hakkında Laminat parke süpürgeliklerinde de laminat parkeler kadar kalite farklılıkları var. Boyut farklılıkları olduğu gibi film kaplama kalitesi de değişmektedir. Et kalınlığı ince ve kötü bir kaplaması olan süpürgelik kısa sürede deforme olacak ve size yeni bir masraf açacaktır.bu nedenle laminat parkenin kalitesine gösterdiğiniz ilgiyi süpürgeliklerde de göstermelisiniz. Standart laminat parke süpürgeliği mdf üzeri kağıt kaplama ve 4cm dir. 6 cm olanları isteğiniz üzere bir fiyat farkı ile uygulanır. Mekanınızın durumuna göre isterseniz 6 cm lik süpürgelik yaptırabilirsiniz. Kalitesiz bir süpürgelik doğal olarak daha ucuzdur. ancak bu ucuzluk size laminat parkenin fiyatında yansıdığı için siz ucuz sandığınız laminat parkenin aslında normal fiyatına ve kalitesiz bir süpürgelik aldığınızın farkına vardığınızda çok geç olacak.
Laminat parke şilteleri
Laminat parkelerin altına yalıtım amacı ile bu malzeme kullanılır. Şilte laminat parkeye bir miktar esneklik de vermektedir.Zeminde olabilecek küçük hataları da berteraf eder. Parke altına mutlaka şilte kullanılması gerekiyor. Parkenizin üzerinde yürüdüğünüz zaman zemin ile temas olursa çıtırdama sesleri duyarsınız. 2 mm kalınlığında şilte tüm üreticiler tarafından önerilmektedir. Daha incesi görevini yapmayacak, daha kalını ise istenenden daha fazla esnemeye yol açacaktır. Şiltenin de kaliteli olması laminatlarınızın ömrü ile orantılıdır. Zamanla ezilip işlevini yerini getiremez hale gelebilir.Piyasadaki kıran kırana rekabet şilteye de sıçradı. süpürgeliklerin kalitesi ile paralel şiltelerin de kalitesi düştü. Tüketicinin bilinçsizliğinden faydalanan toptancılar çok ince yada kalın olduğu halde gramajı düşük şilteler vermeye başladı. Bunun önüne ancak tüketici bilinçli olursa geçilebilir. Siz siz olun laminat parkenin kalitelisini aradığınızın yarısı kadar şiltenin de kalitelisini arayınız. mağazanın verdiği ile yetinmeyin. satıcının "-bunun şiltesi bu abi! " laflarına aldanmayınız. Laminant parke üreticileri şilte üretmez ve parke ile birlikte göndermez. Şilte üreticileri başka firmalardır ve müşterileri laminat toptancılarıdır. Sizin alışveriş yaptığınız masum perakende mağazasının da suçu yok aslında.Toptancısı ona ne gönderiyorsa o da size onu veriyor.
Peki ne yapacağız?
Siz ne kadar üzerinde durursanız bu işler o kadar iyiye doğru yol alır. Siz satıcınızdan ısrarla istersiniz, o da toptancısından ister.Toptancı da üreticiden. Ben üreticiyi de suçlu buluyorum. Kaliteyi bir kenera bırakıp, müşteri kaçmasın zihniyeti güdüyorlar. Dimdik ayakta durup "- biz bu kalitenin altında üretim yapamayız" diyebilmeliler.

Laminant Parkede Renk Seçimi
Laminat parke seçerken, Hangi rengi alacağına karar veremeyenler için.Karşılaşılan sorunlardan biri de renk seçimi.
Kısaca;
1)Koyu renk parkeler tozu ,acık renk parkelere göre daha cok belli eder
2)Koyu renk parkeler aydınlatması az olan ,güneş ışığı almayan ve ufak alanda mekanı daha dar ve basık gösterir.
3)Koyu renk parkelerde cizik ve hatalar daha belirgin olur.
4)Koyu renk parkeler görünüm olarak acık renk parkelerden daha göze batıcıdır ve albenisi daha yüksektir.
5)Acık renk parkeler tozu daha az belli eder
6)Acık renk parkeler güneş ışıgını az alan ve aydınlatması yetersiz olan mekanlarda alanı geniş ve ferah gösterir.
7)acık renk parkeler cizik ve hataları daha az belli eder.
8)acık renk parkeler zeminde Koyu renklere nazaran daha az dkkat cekicidir.

Laminant Parkenin Kalitesini Nasıl Anlarım?
Laminat parke alırken kalitesini nasıl anlayacağım?Neresine bakacağım ki?
Laminat parke döşetmeye karar verdiniz ve bir satıcıya gittiniz.
Daha renk seçmeye başlamadan önünüze bir sürü marka serildi. Alman'ı, Fransız'ı, Belçika'sı, Yerlisi, Çin'i, yeşil hdfli, kilitlisi, kanserlisi, anti alerjik, e1 ,mavi melekli..... Kafanız iyice karıştı değilmi?
Satıcı malını satmak için zaten bir sürü şey söylüyor. Siz de paketleri inceliyorsunuz iş daha da karmaşık.
-Amaaan deyip, kaderinize razı olup herhangi birini döşetebilirsiniz. Belki hepten vazgeçip gidersiniz.
Burayı okuduktan sonra parkenizi çok rahat seçeceksiniz ve kalitesinden emin olacaksınız..
Şimdi:
İlk önce Çin malı kalitesiz bir laminat almamaya gayret edelim, çünki duyduğuma göre üreformaldehit kullanıyorlarmış(yani bildiğimiz gübre karışımı). İçinde gübre olan bir parkeyi almak istemeyiz herhalde. Çin malı olduğu halde üzerinde "made in Germany" yazıyor olabilir. (sırf Çin malı olduğu için değil,kaliteli Çin malı da olabilir)
Çin malı laminat parkelerin en belirgin özelliği yüzey kısmının olağandan daha parlak oluşudur.
(Satın alacağınız parke üzerinde menşeinin açıkça yazılmış olmasına dikkat edin. Made in ..... şeklinde yazmalıdır. İçerisinde Germany kelimesi geçen başka bir cümle kurulmuş olabilir. made by German tecnology gibi cümlelere aldanmayın)
İkinci olarak döşeteceğimiz parkenin deviri sınıfı önemli değil (eve döşenecekse), özellikle deviri sormayın bile. Size 12500 ila 15000 arasında bir devir söylenecek. Sizde neresinde yazıyor diye sorun ve ambalaj üzerinde arayın bakayım devir ile ilgili bir şey bulabilecek misiniz?
Parkenizi sadece kataloktan beğenmeyin. Bizzat parkenin kendisini inceleyin. Birbirine kilitleyin ve ek yerlerini nasıl kapattığına dikkat edin. Ek yerlerinde boşluk ve seviye farkları olmamalıdır.
Plakaların kenar kesimleri pürüzsüz olmalıdır. Kenarları prüzlü laminat çabuk eskiyecek ve ekyerlerinde çabucak sarı bir görüntü oluşturacaktır. Bu prüz işi çok hassastır prüzsüz gibi görünebilir. Parmağınızı kenar köşesinde fazla bastırmadan gezdirirseniz pürüzü fark edersiniz.
Desenlerin uzunlamasına birbirini takip ettiğini kontrol edin.
Ayrıca stripli (parça desenli) laminatların uçlarındaki son desen boyu minumum 7 cm olmalıdır.
Usta meselesi;
Usta da çok önemli. Ustanın yapacağı küçük bir hata bütün parkeyi etkileyebilir.
Parkede açılma veya kabarma olabilir. Ayrıca kayıklanma dediğimiz olay da bir işçilik hatasından kaynaklanır.
Kilitli parkelerde değişik kilit sistemleri vardır.
Bunların içerisinde geniş yüzeyli olanlar daha iyidir.Çünki tutunma daha fazla olur.
laminat döşemelerin altına folyolu şilte kullanımı mecburidir(ahşap döşeme üzeri hariç)

Ustaya Sorular?
Genelikle ustalar çalısırken sayın Tüketici ( ev sahibi) ustaya bazı sorular sorar. İşte bu soruların cevapları.
NEDEN PARKELERİM DUVARA YAKLAŞMIYOR? br> Parkeler zamanla genleştiği için gözle görülmeyen bir sekilde yüzer sistemde oldukları için genleşme sırasında parkeler duvara degmesin ve şişmesin diye YAKLAŞMIYOR...
O BOŞLUK NEDEN O KADAR COK, KAPANACAK MI ? Tabiki kapanacak hemde yanımızda getirdiğimiz süpürgeliklerle (pervaz)
BU PARKE NEDEN BU KADAR KAYGAN ? O parke kaygan cünki üzerinde çalişıldıgı için parke yüzeyinde toz var ve kaygan olmasının nedeni bu tozlar. temizlikten sonra sorun yaşanmaz.
KAPI KENARLARI BÖYLE BOŞ MU KALACAK ? Hayır tabiki boş kalmayacak . Kapı kenarları silikonla dolacak ( sayet ustanız işini bilen deger veren bir usta ise o boşlukları şefaf slikonla degil parke tonlarında renkli silikonla dolduracak)..
KAPININ ALTI PARKEYE DEGDİ NE OLACAK ? En yakın marangoz kolundan tutulup ewe getirilecek ve kapının altı kesilecek.. ( ustanın çalıştıgı makina kapınızı kesemez !!! )
BU ESNEMELER NE OLACAK ZAMANLA GİDER Mİ ? Hayır gitmez usta o anda ne yaptiysa gittikden sonrada o şekilde kalacaktir.. ( strafor kullanıldıgında bir kac milim düzelebilir)
BU BOŞ KARTONLARI GÖTÜRECEK MİSİNİZ ? Tabiki götürülmeyecek. ustanın görevi işi bittiği zaman caliştiği alani kabaca temizlemek ,cikan pisliği ve kartonları bir kenara koymaktır . bundan sonraki görev tüketicinin ve çöp konteynerinindir

Parkenizi Mobilyanızdan Koruyun
Laminat parkeler kolay çizilmez ama yine de önlem alınmalı.
Mobilyaların laminatlar ile temas eden ayakları genellikle çizilmeye yol açmaz.
Hatalı montaj yapılmış mobilya ayakları laminatlarınızı kolaylıkla çizebilir. Asıl görevi zemini korumak olan ve genellikle plastikten imal mobilya pabuçlarının montajını çivi yada koltuk imalatçılarının kullandığı tel zımba ile yapılmış olduğunu çok sık görüyoruz. zemine temas etmesi gereken koruyucu yüzey devre dışı kalmış ve zemine çivi ya da tel zımbalar temas ediyor.
Aslında bu tip koruyucu mobilya ayaklarının montajı için kendi üzerinde tel zımba ya da çivi ile montaj için olukçuklar bulunmaktadır. Malesef bazı mobilyacılar bu montaj olukçuklarına dikkat etmeden çivi ya da zımbayı gelişigüzel montajlayıp zemine temas etmesini sağlıyor.
Bunun sonucunda da zemini koruma amaçlı ürün, zeminlerinizin düşmanı haline geliyor.
Doğru montajı yaplmış olsa bile zamanla gevşeyen çivi ve tel zımbalar zemin ile temas edebilir.
Çevrenizdeki nalburiye ve yapı marketlerden temin
edebileceğiniz hazır kesilmiş, yapışkanlı keçeler ile hem parkenizin ömrünü uzatırsınız, hem de temizlik sırasında hareket ettirmeniz gereken mobilyalarınızı laminat parkenizin üzerinde kolaylıkla çekebilirsiniz.

Neden Alman malı?
Laminat parke tüketicisi de Alman malı arıyor. Alman malı daha kaliteli mi?
Hiçbir ülkenin malı diğerinden daha iyidir diyemeyiz.
Sonuçta laminat parkeler makinalarda üretilir ve hiç bir aşamasında insan eli ile bir işlem yapılmaz.
Almanya'da üretilmiş bir laminatı herhangi bir Alman'ın eliyle üretildiğini düşünmek çok saçma.
Laminatın menşeini , makinanın kurulduğu arazinin hangi ülke toprağı olduğu belirliyor.
Makinayı kurduk Almanya'ya Alman malı, söktük getirdik Alanya'ya oldu Türk malı...
Peki nedir bu Alman malı tutkusu?
Önemli olan nerede üretildiği değil, kalitesi..
Laminat Almanya, Türkiye yada Çin'de üretilmiş olabilir.Önemli olan standartlara uygun üretilip üretilmediğidir.
Herhangi bir laminat için, bu Çin malı bu kötüdür diyemeyeceğimiz gibi, bu Alman malı bu iyidir de diyemeyiz.

Parke Ustalarına Öneriler
Alet çantamız ve içindekiler; üzerimizdeki kıyafet bizi anlatıyor!!!!
Laminat parke montajı için kullanılan aletler doğru seçilmeli ki hem iş düzgün olsun hem biz gereksiz emek harcamayalım.
Bu işi en iyi şekilde yapmak için en iyi aletleri kullanmalıyız. Kullandığımız çekiçten giydiğimiz iş elbisesine kadar.
Alet çantamız ve içindekiler; üzerimizdeki kıyafet bizi anlatıyor!!!!
İhtiyaç duyduğumuz ve duyabileceğimiz tüm malzeme yanımızda olmalı.
Unutmayın ki -tornavidanız var mı? diye soran bir ustanın kalitesinden şüphe duyulur.
her hangi bir safhada lazım olabilecek tüm aletler çantamızda olmalı. iş hiç aksamadan sonuna kadar sürmeli ve yapılan işin çok kolaymış gibi görünmesi gereklidir.
Bu sizin işe olan hakimiyetinizi ve bilginizi gösterir.
zorlanıyormuş gibi görünmemeye özen gösterin.( zorlanmamak için de yanınızdaki aletler tam olsun)
Kirli kıyafetli bir insana kim olursa olsun saygı görmez. Herzaman temiz giyinmek sizin işinize olan saygınızı gösterir. İşine saygılı olan bir usta da o işi yaptırabileceğiniz en iyi ustadır.
ve son olarak.. usta arkadaşlarım; lütfen bu sitedeki tüm yazıları vaktiniz oldukça okuyunuz.siz de yorumlarınızı yazınız. laminat hakkında sorulabilecek her soruya hazır ve bilgi sahibi olunuz.
sitemizde eksik bulduğunuz konuları bize bildiriniz.
Siz bir usta iseniz ve şu anda bu yazıyı okuyorsanız; siz iyi bir ustasınız ya da çok yakında olacaksınız. (Çünki, buraya kadar gelmiş ve işiniz ile ilgili bir şeyler arıyorsunuz.)

Acemi Ustaya Denk Geldik!!!!
Yaptırdığımız işlerde bazı hatalar görünce, suçu hemen ustaya atmak kolay tabi...
Ne çok duyuyoruz bu cümleyi.
"ACEMİ USTA GELDİ BİZE. MAHVETTİ İŞİ GİTTİ."
Gerçekten acemi bir ustaya veya sizi ustayım diye kandıran bir zat'a iş yaptırmış olabilirsiniz.
Eğer böyle ise ne söylerseniz haklısınız.
Peki nedir bu ustalığın kriterleri , biz kime iyi usta veya bu usta kötüdür diyebiliriz ki ?
Hal böyle olunca malzemenin de ustanın da kalitesi düşüyor kaçınılmaz olarak.
Birbirine öylesine bağlı ki bu malzeme ve usta kalitesi....
Kötü parke, kötü şilte,kötü süpürgelik, kötü eşik profilleri ve çok iyi bir usta.
toplayın hepsini. Bakalım sonuç ne olacak?
Ustanın yapabileceği elindeki malzemenin kapasitesi ile sınırlıdır ve ne yazık ki bu malzemelerin seçiminde son söz sahibi olan kişidir usta.
Usta malzemeleri çok iyi tanımaktadır aslında,onların kalitesiz olduğunu bilir ama size söyleyemez ne yazık ki.
Sizin zemininiz bozuk parke döşemeye elverişli değil ama usta yine de montajı yapar.
bu zemine parke döşenmez diyemez usta.
Laminat parkenin hangisinin kanserojen madde içerdiğini bilir. nefesini tutar laminatları keserken ama sizi uyaramaz usta.
Serdiği kötü şiltenin ileride problemlere yol açacağını bilir.bunun folyolusu olsaydı daha iyi olurdu diyemez usta.
Söyleyemez!!!!
Firma profilleri içerisinde teknik elemanlar(ustalar da diyebiliriz) söz sahibi olamıyor.
Patronunun, satış elemanlarının gölgesinde kalıyor.onların size söylediklerini onaylamaktan başka yapacak bir şeyi yok ki....
Montaj yapıyorum, müşteri bana soruyor.
-Usta! Nasıl bu laminatlar. İyisinden almış mıyız?
Parkeler 4. kata taşınmış çoktan döşenmeye başlamış bile.Ne cevap versem bilmiyorum ki? -Abi kötü bunlar be! seneye atarsın; nasıl söylenir ki?(-Alırken bana mı sordun?)
sonra işverenime ne söyleyeceğim??? geri götürünce parkeleri....
www.erolparke.com.tr ve sizinle herşeyi paylaşan bir ustaya denk geldiniz!!!

Temizlik
Ev, villa, sinema, spor salonlar vs. gibi tabanı (zemini) ahşap parke döşenecek uygulama yeri anlamındadır. Temiz olmayan yüzeyler parke döşeme işini zorlaştırır. Hangi tür parke uygulanacak olursa olsun uygulama yeri temiz olmalıdır. Yer, yeni bitmiş inşaat olabilir, değişiklik görmüş veya değişiklik düşünülen zemin olabilir. Hangi durumda ve hangi şartlarda olursa olsun ahşap parke kaplanacak yüzeyin tertemiz ve pürüzsüz olacak şekilde temizlenmesi gerekir. Gerekirse elektrikli süpürge bile kullanabilirsiniz. Fabrikasyon imalatlardan lamine ve laminant parke döşenecek yüzeylerde 1 mm’den büyük moloz tanecikler olmamalıdır.
Kot
İki yüzey arasındaki yükseklik veya yükseklik farkı anlanımdadır. Kısaca başınız ile ayağınız arasındaki fark kot farkı, başınız veya ayağınızın yer düzlemine göre yüksekliği de onun kotudur. Kot, parke döşemelerde döşenecek yüzeyde yükseklik farklılıkları var olduğu zaman karşımıza çıkmış olacaktır. Binanın bütün bölmelerinin kotu aynı olmalıdır.
Kot alımı veya kotlama iki şekilde yapılır.
Hortumlu su terazisi ile kotlama (alan dar ise;) Nivo aleti ile kot alma (alan geniş ve büyük ise;)
Hortumlu Su Terazisi İle Kotlama
Parke döşenecek zemin gözleminizle farklı kotlarda görünüyorsa mutlaka zeminin tedavi edilerek düzeltilmesi yani tesviyesi gerekir.İşte burada zeminde kot farklılığı var ise; bunu hortumlu su terazisi(su düzeci) ile tesbit edebiliriz.
Hortumlu su terazisi; yeterli boyutta şeffaf bir hortum ve içine doldurulmuş çeşme suyundam ibarettir. Hortum içindeki suyun iki uçtada aynı seviyede bileşik kaplar sistemi ile çalışma tezi vardır. Aynı anda iki yüzeyde hortum uçlarındaki su seviyesi aynı kotun işaretidir. Burada amaç parke döşenecek yüzeydeki farklılığı var ise tesbit etmektir.
Nivo Aleti İle Kot Alma
Geniş alanlarda ve hortumun kullanışlı olmadığı yerlerde uygulanır. Topografik alet ve gereçlerle kot alma işlemini bilmek gerekir. Bu konuda yetişmiş bilgi ve berceriniz yok ise topoğraflarfan yararlanmalısınız.
Tesviye Betonu
Tesviye kelimesi pürüzlü ve düzgün olmayan yüzeyleri düzeltmek anlamındadır. Bu bir arazi düzeltmesi (geniş sahalar veya yol güzergahı gibi) bir beton yüzey veya bir çelik yüzeyi düzeltmek de olabilir. Ancak bizim konumuz parke yapılacak yüzeyin tesviyesi ve düzeltilmesidir.
Tesviye betonu; kum, çimento ve su karışımından oluşan 250DZ(1m3 kum içine 5 torba çimento demek) demirsiz ve ortalama 3-5 cm kalınlığında dökülen bir yer betonudur.
Kesinlikle toprak zemin üzerine yapılmaz.

UYGULAMA FAALİYETİ
Şeffaf hortumu temiz su ile doldurunuz.
Hortuma doldurulacak su çeşmeden değil bir kap içerisinden doldurulmalıdır.
Suyu doldururken hortum içinde hava kabarcığı olmaması için hortuma dolan suyun bir miktar dışarı akmasını sağlayınız. Hortumu düşey tutunuz.
Metre ile duvara çizdiğimiz çizgiler ve zemin arasını ölçerken metreyi aynı düzende tutunuz, yanlış ölçüm yapmayınız.
Böyle farklılık gösteren zeminlerin tesviyeedilmesigerektiğini unutmayınız. İlk işaretlenen yer zeminden bir metre yukarda işaretlenebilirbu alışkanlık haline getrilmelidir.
Su ile doldurulmuş şeffaf hortumu iki ucundan ayrı ayrı duvar yüzeylerine tutunuz.(iki kişi tarafından)
Hortumdaki su hareketsiz olduğu an hortum uçlarından birindeki su seviyesini duvara kırmızı renkli kalem ile işaretleyiniz. Aynı işlemi hortumun dığer ucunda da yapınız.
Hortumun ilk ucunu işaretlediğimiz çizgi ile zemin arasını metre ile ölçünüz.
Hortumun diğer ucundaki işaretli yer ile zemini Metre ile ölçünüz ve bu işlemlerin aynısını diğer duvarlarda da uygulayınız
Kot alınacak binada hortumun bir ucu devamlı aynı duvarda kalmalı diğer uç kot alınacak yerlerde gezdirilmelidir.
Nivo aletini parke döşenecek salonun orta yerine kurunuz.
Salon içinde zeminin en yüksek olan yerini seçiniz.
Bu yüksekliği MİRA (ölçülü cetvel) ile diğer duvarlara taşıyınız.
İşaretlediğimiz tüm duvardaki çizgiler yatay tesviye çizgileridir.
Yüzey tesviye edileceği zaman bu kot çizgilerinden faydalanınız.
Aletle ölçüm yapılırken alete dokunmayınız.
Geniş alanda yüzeyde özel malzemelerle kotlama yapınız.
Kotlamaların kaybolmaması ve silinmemesi için kalıcı ve belirgin renk ve malzeme (boya) kullanınız.
Bu uygulama eğitimini almamış biriyseniz, Bu uygulamayı gerçek uygulayıcılarıTopoğraflara yaptırma gerektiğini unutmayınız.
Tesviye betonu dökülecek kotları mahal duvarlarına işaretleyiniz.
Tesviye betonu uygulayacağınız yeri iyice temizleyip yıkayınız.
Beton seviyesinin yüzey üzerinde her yerde yatay bir düzlem oluşturması için duvarlara işaretlediğiniz kot çizgilerine uyum içinde ayarlama yapınız.
Beton dökülecek alan çok geniş olduğunda resim 7 deki bölüm bölüm aralara ana mastarlar koyarak dökme işini yapınız.
Resim 7’deki gibi her bölüm döküldükten sonra önce ahşap sonra çelik mala ile betonu düzeltiniz.
Dökme işleminde odanın en dip tarafından başlanarak kapıya doğru iş hareketi izlenmelidir.
Tesviye yapılacak binanın bütün bölmelerinin kotu aynı olmalıdır.
Hortumla duvarlara işaretlediğimiz çizgilerden zemine doğru eşit mesafeler alınacağını unutmayınız.
Yıkarken temiz su kullanınız.
Yüzeyde su birikimi bırakmayınız.

Contact us via WhatApp Contact us via WhatApp +905324822077
Follow us
Yeni Mah. NevYap 3. Blok No: 17/C Altınöz Otel Yanı Nevşehir Turkey